Pierwsza Polska Przychodnia Internetowa
Anatola, Feliksa Wtorek 20. Listopada 2018r
linki sponsorowane, reklamy
KROK 5 Zabiegi utrwalające efekt terapii przeciwalergicznej
Nabywanie tolerancji na pokarmy wcześniej uczulające zaczyna się po wyciszeniu reakcji alergicznych przy pomocy 4 wcześniejszych kroków. Polega na stopniowym wprowadzaniu do diety pokarmów odżywczych.

PROGRAM „SZEŚĆ KROKÓW WYJŚCIA Z ALERGII”
Kompleksowy program poradniczy do walki a alergią pokarmową przy pomocy diety – poparty naukową wiedzą oraz wieloletnią praktyką Autora Bożeny Kropki dyplomowanego dietetyka specjalisty.

● KROK 1. REGENERACJA JELIT: dietą bez glutenu; bez białka mleka krowiego; bez cukru, itd.
● KROK 2. LIKWIDACJA PSEUDOALERGII: Wykluczenie z diety produktów zawierających histaminę oraz likwidacja Helicobakter Pylori, lambiozy, glistnicy, candidy.
● KROK 3. PROFILAKTYKA PRZECIW ASTMIE, czyli przeciw alergenom wziewnym
● KROK 4. DETOKSYKACJA ORGANIZMU, dzięki ziołom oczyszczającym
● KROK 5. NABYWANIE TOLERANCJI na pokarmy wcześniej uczulające
● KROK 6. - UTRWALANIE EFEKTU LECZNICZEGO

KROK 5 - Nabywanie tolerancji na pokarmy wcześniej uczulające
Piąty krok zaczyna się po uprzednim wyciszeniu reakcji alergicznych na alergeny pokarmowe przy pomocy 4 wcześniejszych kroków i oznacza stopniowe i bezpieczne wprowadzanie do diety niektórych produktów dotąd uczulających o znacznych walorach odżywczych i smakowych.

Zasady wprowadzania do diety produktów wcześniej uczulających
Każdy nowy produkt wprowadzaj co 7 dni – zapisuj reakcje organizmu w dzienniczku objawów - wprowadzanie glutenu do jadłospisu – wg. schematu i wskaźników regeneracji śluzówki jelita cienkiego - wprowadzanie do diety produktów zawierających histaminę – zacznij od pomidora ekologicznego, po tym można wprowadzić truskawkę ekologiczną. - dopiero po pół roku wprowadź do diety inne produkty zawierające histaminę - takie produkty, jak: banan, białko jaja kurzego – bezpiecznie możesz wprowadzić dopiero do jadłospisu po trzech latach od wyciszenia się reakcji alergicznych. - takie produkty wysokohistaminowe, jak: wędliny, żółte sery i czekoladę – nawet po trzech latach od wyciszenia reakcji uczuleniowych – spożywaj tylko okazyjnie.

oprac. red. na podstawie książki – mgr nauk o żywności Edward Ozga-Michalski



Wykład Bożeny Kropki nt. swej metody zwalczania alergii dostępna na www.youtube.com
http://www.youtube.com/watch?v=BlcxrrK-ksU

POKONAJ ALERGIĘ, czyli 6 kroków wyjścia z alergii
Dla pogłębienia opisanych tutaj reguł „6 kroków wyjścia z alergii” o szczegółowe wskazówki Autorki tej metody – Bożeny Kropki proponujemy zakup jej książki „Pokonaj Alergię”! Książka jest opisem wniosków z kilkunastoletniej praktyki zwalczania alergii dzięki specjalnej diecie oraz detoksykacji i wdrożeniu zdrowego stylu życia. Książka do kupienia przez Internet - pod adresem: http://www.wydawnictworodzina.pl/

linki sponsorowane, reklamy
Przychodnia.pl, jest nazwą zastrzeżoną (C) 1999. Informacje zawarte na naszych stronach WWW mają charakter dydaktyczno - poglądowy i nie mogą stanowić podstawy do zaniechania kontaktu z lekarzami w celu badania, leczenia czy konsultacji. Jakkolwiek zespół redakcyjny dokłada wszelkich starań, aby informacje tu zawarte były rzetelne i pochodziły z wiarygodnych źródeł, nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ich stosowanie w praktyce.